Scaled Back House / ROOVICE

first_img Scaled Back House / ROOVICE “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/408821/scaled-back-house-roovice Clipboard CopyHouses, Renovation•扇ガ谷一丁目, Japan Architects: ROOVICE Area Area of this architecture project Projects Save this picture!Courtesy of ROOVICE+ 12 Share Scaled Back House / ROOVICESave this projectSaveScaled Back House / ROOVICE “COPY” Year:  Houses Photographs 2013 Area:  121 m² Area:  121 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Courtesy of ROOVICESave this picture!Courtesy of ROOVICEText description provided by the architects. A 43-year-old wooden house has been renovated based on the design that was jointly developed with the owner. The owner has two family members and moved in to this house 4 years ago. The majority of the house at the back was renovated when they moved in, except for the entrance, which had a waiting lobby for editors to wait for the previous owner, who happened to be a novelist. The waiting lobby took a decent amount of space despite the fact that it was not used in full. The owners wanted to use that space for parking, so we decided to scale down the house.Save this picture!Courtesy of ROOVICEThe greater part of the house remained the same even after the renovation, so this time we preserved the existing structure and linked the new façade to the existing building. The outer wall of the façade is set up to trace the cross section of the house. It was decided that mortar would go well with the old structure and simple design, which willcreate a sense of warmth and heritage. The new gable board color is matched with the existing structure to achieve a sense of continuity. Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessGoogle Street View Reveals What Makes Our Cities Feel SafeArchitecture NewsUCD Student Centre / FKP ArchitectsSelected Projects Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/408821/scaled-back-house-roovice Clipboard Japan 2013 Year:  CopyAbout this officeROOVICEOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovation扇ガ谷一丁目HousesRefurbishmentJapanPublished on August 02, 2013Cite: “Scaled Back House / ROOVICE” 02 Aug 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img