House in Komaba / Soichi Yamasaki

first_imgCopyHouses•Meguro, Japan Year:  House in Komaba / Soichi YamasakiSave this projectSaveHouse in Komaba / Soichi Yamasaki 2013 “COPY” ArchDaily CopyAbout this officeSoichi YamasakiOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMeguroHousesJapanPublished on September 05, 2014Cite: “House in Komaba / Soichi Yamasaki” 05 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Shigeo Ogawa+ 28 Share Japan photographs:  Shigeo Ogawa, Kentaro NemotoPhotographs:  Shigeo Ogawa, Kentaro NemotoSave this picture!© Shigeo OgawaText description provided by the architects. This three story wooden house is located in an urban area in Tokyo and the site is at an end of a T-junction. There is a broad view from the site facing parks with greenery on the south and the west. The clients requested the maximum use of the limited site and view of surrounding greenery.Save this picture!© Shigeo OgawaFirst, the allowable maximum space was enclosed with walls along the pentagonal lot line and the roof being led by building code and balance of surroundings. Then, the volume was largely excavated from the direction of the greenery and inserted cavities. These are developed a balcony and outer void. The cavities in the volume introduce light and wind into the living space. They also give the space expanse and connect inside and outside gently.Save this picture!DetailExterior wall is plasterer finish with mud. It harmonizes with the surrounding rich greenery and produces solid mass in volume. Solid volume, look of mud, sharply cut openings, these allows new scene at the junction as node of this area.Save this picture!© Shigeo OgawaProject gallerySee allShow lessPrivate Family Home / LA Hally ArchitectSelected ProjectsD&P Residence / Atelier ParaleloSelected Projects Share Architects: Soichi Yamasaki Area Area of this architecture project Houses Year:  Photographs Area:  71 m² Area:  71 m² Year Completion year of this architecture project Projects 2013 House in Komaba / Soichi Yamasaki ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542150/house-in-komaba-soichi-yamasaki Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/542150/house-in-komaba-soichi-yamasaki Clipboardlast_img