Residence and Playground / Sota Matsuura Architects

first_img 2015 Osawa Komuten Co.Ltd Site Area:102.41sqmBuilt Area:47.61sqmGross Floor Area:95.22sqmCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kondo YasutakeText description provided by the architects. Located in a vibrant residential area in Hyogo Prefecture, Japan this architecture features a blend of residence and playground. We seek to tailor our architecture to the diverse needs of our clientele, and in this case the homeowner was a single woman who had roots in this neighbourhood from childhood, and desired to use part of her property to help the children of the adjacently located nursery school. After consulting with the homeowner and the nursery school officials, the resulting plan maximized the outside space of the property as a playground for the nursery school. The result is a private residence with a close relationship to the surrounding neighbourhood.Save this picture!Floor PlanThe three pilotis:The residence is composed of three volumes, with each volume being supported by a pile like support structure called a piloti. The first floor of the house opens to the outside with three differing heights rising above. Looking at the side of the house is like looking at a three stair staircase from the side. In this way, the pilotis area is not only an area used to support the house structure, but becomes a playground under the residence. By removing a part of the existing boundary wall located between the nursery school and the house property, kids can now safely go back and forth without using the road. The height of each pilotis gradually increases, increasing in height from the front of the house towards the rear. This variance in height diversifies the aesthetic of both the playground and the residence. During the day, from the main floor of the house, one can enjoy the scene of children at play, while in the evening after the nursery school is closed, the playground transforms into a quiet garden. Although the residence and the property, are in actual fact just one property, we have endeavoured to design a residential environment that goes beyond the property boundary.Save this picture!© Kondo YasutakeSave this picture!SectionSave this picture!© Kondo YasutakeStructure: The three sets of pilotis each have a different height. The higher piloti is more open and lighter, but at same time it is not enough to stick to the horizontal force by the earthquake and the wind. Then it leans to the lower one like pieces of domino game. So this architecture configured to stand in the whole three pilotis.Save this picture!© Kondo YasutakeProject gallerySee allShow lessP17 Housing in Milan / ModourbanoSelected ProjectsWHY Hotel / WEI architects/ELEVATION WORKSHOPSelected Projects Share Year:  Houses ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/779305/residence-and-playground-sota-matsuura-architects Clipboard Save this picture!© Kondo Yasutake+ 16 Share CopyHouses, Kindergarten•Japan Structure Engineer: Residence and Playground / Sota Matsuura Architects CopyAbout this officeSota Matsuura ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEducational ArchitectureKindergartenJapanPublished on December 29, 2015Cite: “Residence and Playground / Sota Matsuura Architects” 28 Dec 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Q & A Architecture Japan Projects Residence and Playground / Sota Matsuura ArchitectsSave this projectSaveResidence and Playground / Sota Matsuura Architects “COPY” Photographs photographs:  Kondo YasutakePhotographs:  Kondo Yasutake Contractor: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/779305/residence-and-playground-sota-matsuura-architects Clipboard “COPY” 2015 Architects: Sota Matsuura Architects Year Completion year of this architecture project last_img